09128156014

صفحه اصلی > وکیل : آشنایی با وکیل ارزی

آشنایی با وکیل ارزی

وکیل ارزی

عدم اطلاع از قوانینی که در حوزه ارز برای کشور مبدا و مقصد (در زمان مهاجرت) وجود دارند، مشکلاتی را برای ما ایجاد خواهند کرد. وکیل ارزی فردی است که با تسلط بر این قوانین، می تواند به شما در تنظیم قراردادها کمک کرده و در صورت ارجاع پرونده تان به مراجع قضایی، برای دفاع و کاهش مجازات اقدام نماید. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا به صورت کامل راجع به وکیل پرونده ارزی، وظایف و خدمات وی صحبت کنیم.

وکیل ارزی کیست؟

ارز یکی از مهم ترین وجوه بهادار هرکشوری است که می توان از آن برای خرید و فروش، استفاده از خدمات و فعالیت های اقتصادی در کشور مبدا یا مقصد استفاده کرد. از سوی دیگر، ارزها به عنوان بخشی از عوامل تاثیر گذار بر اقتصاد کشور مبدا و مقصد شناخته می شوند. به همین خاطر است که شاهد وضع یکسری محدودیت ها و قوانین بر نقل و انتقال آنها به خصوص در پروسه مهاجرت هستیم.

به عنوان مثال در صورتی که یک مسافر نسبت به جابه جایی کالا یا ارز اقدام کند، بدون آنکه ضوابط مربوطه را رعایت کرده و یا اطلاع رسانی لازم را انجام دهد، این موضوع به عنوان یک تخلف از نوع “قاچاق ارز” شناخته می شود. در این حالت است که افراد باید برای توجیه، دفاع و جلوگیری از مجازات شان از وکیل کمک بگیرند.

وکیل ارزی زیر شاخه ای از انواع وکلا می باشد که در حوزه دعاوی ارزی فعالیت می کنند. همچنین از دیگر زمینه های فعالیت این دسته از افراد می توان به تسهیلات بانکی و مبادلات ارز نیز اشاره کرد. در کل وکیل ارزی فردی است که با تسلط بر قوانین و مقررات ارزی هر کشوری، نسبت به دفاع از پرونده در مراجع قضایی اقدام می کند.

نکته: توجه کنید که کشور ایران مجموعه قوانینی را تحت عنوان مقررات ارزی در 7 بخش توسط بانک مرکزی اعلام کرده است. به دلیل پراکندگی، حجم بالا قوانین و نیز مفاهیم مختلفی که در این مقررات وجود دارند، آشنایی با آنها دشوار بوده و حضور یک وکیل مالیاتی با تجربه می تواند یک نیاز مهم برای کسب و کارهای بزرگ باشد.

وظایف وکیل ارزی چیست؟

اگر شما هم درگیر مسائل ارزی شده باشید، لازم است از خدمات یک وکیل ارزی کمک بگیرید. حال ممکن است این سوال برای شما پیش آید که نقش و وظایف این نوع وکلا چه چیزهایی هستند؟ در این خصوص می توان گفت:

  • تنظیم قرارداد: یکی از مهم ترین بخش هایی که می توان آن را جزو وظایف یک وکیل ارزی در یک مجموعه یا شرکت دانست، بررسی قراردادهایی است که در آنها، وجوه ارز رد و بدل می شوند. این موضوع به ویژه برای کسب و کارهایی که در بخش واردات و صادرات کار می کنند، بسیار مهم است.
  • نظارت: وکیل ارزی باید با تسلط بر قوانین ارزی، بر فرآیندهای کسب و کار نظارت کند. مثلا در صورتی که کارفرما اقدام به ورود ارز خارجی به کشور می کند، باید برای مبالغ بیش از 10 هزار یورو نسبت به ارائه اظهارنامه به گمرک اقدام کند.
  • نمایندگی حقوقی: در نهایت مورد دیگری که می توان آن را جزو وظایف وکیل ارزی بیان کرد، نمایندگی حقوقی در دعاوی ها است. در این حالت وکیل ارزی باید با جرایمی که در بخش تبادلات ارزی وجود دارند آشنا باشد. همچنین محدودیت ها را بشناسد. در این راستا می تواند با تکیه بر مقررات وضع شده، نسبت به رفع تخلفات وارده یا کاهش جرایم آن اقدام کند.
  • مشاوره: اگر به عنوان یک فرد در بخش واردات یا صادرات، خرید و فروش ارز، سرمایه گذاری یا غیره فعالیت می کنید، می توانید از خدمات مشاوره وکیل پرونده ارزی استفاده نمایید.
  • رفع تعهد ارزی: بخش بسیار مهمی از قوانین ارزی مربوط به صادرات و واردات می شوند. یکی از این قوانین راجع به رفع تعهد ارزی است. در این حالت وارد کننده باید وارد شدن کالا و نیز ترخیص آن را از گمرک اثبات کند. در غیر اینصورت مشمول دعاوی می شود. وکیل رفع تعهد ارزی باید بر شیوه های اثبات ورود کالا، مهلت ها و محدودیت های ایفای تعهد ورود کالا مسلط باشد. همچنین روش های ایفای تعهد ارزی را بشناسد تا بتواند این نوع دعاوی ها را پیش ببرد.

وکیل ارزی می تواند در دعاوی ها و حل اختلافات ارزی مانند خسارت تاخیر تادیه در مطالبات ارزی و مسائل مرتبط با آن به شما کمک کند.

آشنایی با وکیل ارزی
آشنایی با وکیل ارزی

جرایم مرتبط با قوانین ارزی چیست؟

برای کسانی که می خواهند نقش وکیل ارزی را بهتر درک کنند، بد نیست برخی از جرایم مرتبط با قوانین ارزی را بیان کنیم که عبارتند از:

  • جریمه های مرتبط با خرید و فروش ارز به صورت غیر مجاز: در این حالت شما باید خرید و فروش را در سیستم بانکی و صرافی های مجاز انجام دهید. قاچاق کالا یا ارز با مبلغ زیر 1 میلیون تومان با ضبط آن توسط دولت همراه است. در موارد بیشتر از این مبلغ، متهم باید جریمه را پرداخت کرده و ضبط کالا یا ارز انجام می شود.
  • جریمه های نگهداری ارز: بخش دیگری از جریمه ها مربوط به نگهداری ارز است. در کل شما می توانید تا مبلغ 10 هزار یورو را نگهداری کنید. مبالغ بالاتر از این مقدار با ارائه برخی اسناد مانند فاکتور صرافی مجاز و غیره قابل انجام است.

برخی دیگر از نمونه های عینی جرم های مرتبط از نظر یک وکیل ارزی عبارتند از:

  • در صورتی که خرید و فروش یا حواله توسط افرادی غیر از موسسات دارای مجوز بانک مرکزی انجام شود، جرم است.
  • در صورتی که ارز خارجی بیش از 5 هزار یورو توسط مسافر وارد شود، باید اظهار به گمرک انجام گردد.
  • خارج کردن ارز به هر صورتی که تشریفات قانونی انجام نگردد یا از مسیرهای غیر مجاز باشد، قاچاق ارز محسوب خواهد شد.

کسانی که قاچاق ارز را انجام می دهند، می توانند از خدمات وکیل ارزی کمک بگیرند. در غیر اینصورت مجازات زیر شامل آنها خواهند شد:

  • جریمه های نقدی که می تواند 1 – 2 برابر بهای ارز قاچاق شده باشد. این جریمه برای ارزهای ورودی است.
  • جریمه های نقدی که می تواند 2 – 4 برابر بهای ارز قاچاق شده باشد. این جریمه برای ارزهای خروجی است.
  • جریمه های نقدی که می تواند 2 برابر بهای ارز قاچاق شده باشد. این جریمه برای خرید و فروش یا حواله ارزی است.
کاربردها و خدمات وکیل ارزی
کاربردها و خدمات وکیل ارزی

پرسش های متداول

حال که به صورت اجمالی با وکیل ارزی آشنا شدیم، می خواهیم برخی از پرسش های شما کاربران راجع به این موضوع را بیان کنیم که عبارتند از:

  • مرجعی که برای رسیدگی به تخلفات ارزی شناخته می شود، کیست؟

در پاسخ به این پرسش باید به قانون آیین دادرسی کیفری مراجعه کرد. در این بخش آمده است که جرائم مربوط به قاچاق ارز در دادگاه انقلاب بررسی و رسیدگی می شوند. زمانی که فرد مجرم در دسترس نباشد، پرونده ای برای او در استان تشکیل شده و رسیدگی خواهد شد. دادگاه انقلاب و دادسراها می بایست نسبت به رسیدگی جرایم قاچاق ارز حرفه ای اقدام کنند.

همچنین در بخش دیگر می توان به سازمان تعزیرات حکومتی نیز اشاره کرد که در کنار تخلفات صنفی، دارویی، بهداشتی به تخلفات قاچاق ارز نیز رسیدگی می کنند.

  • قوانین مرتبط که باید توسط وکیل ارزی مورد توجه قرار گیرد کدامند؟

قوانین ارزی که در این بخش وجود دارند عبارتند از: مقررات ارزی که توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ارائه شده است، قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و اصلاحیه آن.

سوالات متداول راجع به وکیل ارزی
سوالات متداول راجع به وکیل ارزی

جمع بندی نهایی

وکیل ارزی از جمله ردیف های شغلی است که می توانید به کمک آن برای حل اختلافات و دعاوی حقوقی مرتبط با مسائل ارزی اقدام کنید. در این مقاله تلاش کردیم این نوع حرفه را معرفی کنیم و با خدمات و نقش مهمی که ایفا می کنند، آشنا شویم.

شما کاربران می توانید برای دریافت مشاوره راجع به مسائل مهاجرتی و ارزی از خدمات وب سایت ما استفاده کنید. در صورت هرگونه پرسش، راه ارتباطی 09128156014 در دسترس شما کاربران خواهد بود.

طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد.

دیدگاهتان را بنویسید