صفحه اصلی > ثبت : ثبت برند و مراحل آن

ثبت برند و مراحل آن

ثبت برند

اگر به دنبال ثبت برند یا نشان تجاری با قیمت های نازل و در سریع ترین زمان هستید، مطالعه این نوشتار را از دست ندهید. در این محتوا درباره شرایط ثبت نشان و لوگو، هزینه های آن، مدارک مورد نیاز، مراحل ثبت، قوانین و مقررات جاری در این حوزه گفتگو خواهیم کرد.

ثبت برند و لوگو به چه معنی است؟

ثبت برند همان نام تجاری است که این روزها شرکت ها و موسسات بسیاری از آن برای متمایز شدن از دیگر برندها از آن استفاده می کنند. ثبت نام و علامت تجاری می تواند باعث حفظ حق مالکیت معنوی یک محصول، خدمات و حرفه ای خاص شود. جهت ثبت نشان تجاری در ایران لازم است مراحل مختلفی را پشت سر گذاشت و از یک سری قوانین در این حوزه اطلاع داشت. آگاهی داشتن از شرایط ثبت لوگو نیز کمک می کند تا شرکت به راحتی فرایند ثبت نشان تجاری را طی کند. خوب است بدانید، پس از ثبت لوگو می توان مطمئن بود که تا به مدت ده سال این برند اعتبار خواهد داشت.

شرایط ثبت برند در ایران چگونه است؟

ثبت برند در ایران دارای شرایط و ضوابطی است که در سال 1402 وضع شده است. از مهمترین شرایط ثبت لوگو می توان به موارد متعددی اشاره کرد. یکی از این شروط تهیه مدارک مورد نیاز است. همچنین لازم است یک سری مجوزهای مورد نیاز را نیز تهیه کرد. انتخاب نوع برند؛ اینکه این نشان جهانی باشد یا داخلی نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است. پرداخت هزینه از دیگر شروط ثبت نشان تجاری است و مدیران و افراد متقاضی لازم است مراحل ثبت نشان تجاری را در سامانه و سایت های رسمی پیگیری و دنبال کنند.

راهنمای ثبت برند
برای ثبت نشان تجاری باید از کارشناسان این حوزه کمک گرفت

ثبت برند در ایران دارای چه مراحلی است؟

برای ثبت برند در ایران نیاز است که متقاضیان مراحلی را طی کنند. یکی از این مراحل چاپ آگهی ثبت نشان تجاری در یکی از روزنامه های معتبر و رسمی داخلی است. این اقدام بعد از بررسی های لازم و پیگیری اظهارنامه متقاضی و عدم ایراد در پرونده انجام می شود. پس از اینکه متقاضی هزینه این کار را پرداخت، باید منتظر انتشار آگهی نوبت نخست در بین محدوده زمانی پنج الی هفت روز کاری باشد. دلیل نشر این آگهی در روزنامه این است که چنانچه فردی یا موسسه ای نسبت به نشان تجاری فرد متقاضی اعتراض داشته باشد، این اجازه را دارد از مسیر پیگیری های لازم اعتراض خود را به سمع و نظر مسئولین این حوزه برساند. در غیر این صورت متقاضی این فرصت را دارد که با پرداخت هزینه هایی چون حق ثبت، مسیر نهایی ثبت نشان تجاری خود را کامل کرده و آن را به پایان برساند.

یکی دیگر از مراحلی که باید برای ثبت برند طی شود، مراجعه به وب سایت مالکیت معنوی شهر مورد نظر است. با سپری شدن محدوده زمانی سی روزه از انتشار اگهی، اگر هیچ اعتراضی اعلام نشود، اظهار نامه مورد تایید قرار می گیرد. سپس این موضوع طی پیامکی به تلفن همراه متقاضی اطلاع داده می شود. درخواست کننده بعد از رویت اس ام اس، می تواند به اداره مالکیت معنوی شهر یا استان محل سکونت خود رفته و برای تشکیل پرونده و دیگر مراحل اقدام نماید. در این مرحله متقاضی باید تمامی مدارک مورد نیاز خود را به همراه داشته باشد.

پرداخت هزینه از دیگر مراحل ثبت برند

برای ثبت برند می بایست یک سری هزینه هایی پرداخت کرد. متقاضی باید به اداره مالکیت معنوی رفته و با سپردن مدارک مربوطه به متصدیان، هزینه حق ثبت را بپردازد. این هزینه بر مبنای تعداد طبقات نشان تجاری، حقوقی یا حقیقی بودن لوگو معین می شود. برند حقیقی در مقایسه با برند حقوقی هزینه کمتری برای متقاضی در بر خواهد داشت. خوب است بدانید، به صورت متوسط، متقاضی برای هر  اضافه برند حدود ده هزار تومان باید بپردازد. البته این تعرفه ها می توانند با توجه به نرخ تورم دچار تغییر شوند. در این خصوص می توانید از کارشناسان این وب سایت راهنمایی و کمک بخواهید.

انتشار آگهی ثبت برند در نوبت دوم، مراحل و هزینه های مربوط به آن

مرحله دیگری که متقاضی باید برای ثبت برند طی کند، انتشار آگهی ثبت نشان تجاری در نوبت دوم در روزنامه های رسمی کشور است. برای این کار باید اطلاعات کاملی در خصوص اسم برند، طبقه برند، ویژگی ها و مشخصات عمومی و کلی آن عنوان شود.

مراحل ثبت برند
مراحل ثبت برند
ثبت برند به صورت آنلاین چگونه انجام می شود؟

برخی از وب سایت ها – مانند همین صفحه ای که پیش روی شما باز است- به منظور کم کردن هزینه های اضافی به ثبت برند تجاری به صورت آنلاین روی می آورند. برای این کار نیاز است که حتما درباره شرایط و قوانین آن اطلاعات مناسبی به دست آورده و متقاضی درخواست خود را در وب سایت مورد نظر ثبت نماید. مشاورین وب سایت، در اسرع زمان با فرد متقاضی تماس گرفته و راهنمایی لازم را ارائه خواهند داد.

ثبت نشان تجاری برای افراد حقوقی متضمن چه مدارک و شرایطی است؟

افراد حقوقی، به منظور ثبت برند یا نشان تجاری خود از مسیرهای قانونی، نیاز است مدارکی ارائه دهند. این مدارک عبارت هستند از جواز کسب، تولید و بهره وری، کارت ملی، شناسنامه شخص یا اشخاص مهم موسسه، ارائه یک عکس از نوبت اول آگهی رسمی ثبت شرکت و آخرین تغییراتی که انجام شده است. علاوه بر این موارد، ارائه یک عکس در اندازه هشت سانتیمتر در هشت سانتیمتر از نشان و لوگوی تجاری مورد نظر نیز ضروری است.

ثبت برند برای افراد حقیقی شامل چه مدارکی می شود؟

اشخاص حقیقی نیز برای ثبت برند لازم است یک سری مدارکی را تهیه و ارائه نمایند. ارائه مدارک شناسایی مانند شناسنامه و کارت ملی از جمله این مدارک می باشد. اشخاص حقیقی برای بدست آوردن نشان تجاری لازم است یک کدپستی معتبر ده رقمی از نشانی منزل خود ارائه دهند. جواز تولید، جواز کسب، تصویر برند در اندازه های هشت در هشت سانتیمتر از دیگر مدارکی هستند که توسط فرد حقیقی باید ارائه شوند. ( شخص حقیقی به کسی اطلاق می شود که از حقوق و وظایف معینی در جامعه برخوردار است. منظور از شخص حقوقی نیز موسسه، شرکت، نهاد یا سازمانی است که دارای حقوق و وظایف قانونی می باشد. شخص حقیقی دارای حقوق طبیعی مانند ازدواج و غیره است اما شخص حقیقی از چنین حقوقی برخوردار نیست.) خوب است بدانید، اگر نشان تجاری خارجی باشد، داشتن کارت بازرگانی برای متقاضی الزامی است.

مدارک ثبت نشان تجاری
مدارک ثبت نشان تجاری
ثبت نشان تجاری دارای چه مزایایی است؟

چنانچه فرد متقاضی بتواند فرم و مدارک لازم برای ثبت برند را پر کرده و آن ها را تهیه نماید، با نشانی که به دست می آورد می تواند با کشورهایی چون کانادا، امارات، آلمان و … رابطه کاری داشته و محصول یا خدمات خود را تبلیغ کند. داشتن برند باعث می شود تا مشتریان خارجی در هر جای دنیا، به محصول یا خدماتی که ارائه می شود، اطمینان داشته و به آن وفادار بمانند. ضمن اینکه، وقتی نام و نشان متمایز شرکت یا موسسه شما دارای مفهوم و معنایی خاص باشد، در کمترین زمان ممکن مشتری می تواند درباره محصول و خدمات شما اطلاعات مفیدی به دست آورد.

از همه مهمتر داشتن لوگوی تجاری، دست افراد سودجو را از ارتکاب سرقت نام و نشان تجاری شما کوتاه می کند. با در اختیار داشتن برند، هیچ کس قادر نخواهد بود محصولات بی کیفیت خود را با نام و نشان تجاری شما به دیگران به فروش برساند. جالب اینکه شما می توانید با داشتن نشان تجاری، از حوزه فعالیت های خود، حق و حقوقتان در این حوزه و مالکیت محصولات و خدمات ارائه شده به طور کاملا  قانونی دفاع کنید.

برای ثبت نشان تجاری و انتخاب اسم چه قوانینی وجود دارد؟

برای انتخاب اسم نشان که یکی از مراحل مهم در ثبت برند می باشد، قوانینی وضع شده است؛ به عنوان مثال، انتخاب نام هایی که برای یک شهر در نظر گرفته شده است، محل ایراد بوده و ممنوع است. شما نمی توانید اسامی اشخاص مشهور نظیر شاعران، نویسندگان، شخصیت های معروف تاریخی و روسا و پادشاهان یک سرزمین را روی برند خود بگذارید. اسمی که شما برای برند خود انتخاب می کنید، باید کاملا بدیع و تازه باشد. لوگوی تجاری شما نباید به برندها و نشان های تجاری که ثبت شده اند، هیچ شباهتی داشته باشد. ضمن اینکه متقاضی هرگز نباید از صفت های توصیفی برای برند خود استفاده کند. خوب است بدانید، انتخاب حروف انگلیسی یا فارسی برای برند بلامانع می باشد. با این همه مراقب باشید در برندی که انتخاب می کنید، رقم و اعداد مورد استفاده قرار نگیرند.

همچنین در انتخاب نام برای برند هرگز از پرچم های کشورهای مختلف استفاده نکنید. طرحی که شما معرفی می کنید نباید با طرح های از قبل ثبت شده شباهت داشته باشد. استفاده از علائم برندهای معروف مانند آدیداس، نایک و … محل ایراد است و غیرقانونی می باشد. اسم برند به تنهایی نمی تواند حاوی یک عبارت کلی باشد، مثلا انتخاب نام عروسک- به تنهایی- برای برند جایز نیست. همچنین طرح و اسم پیشنهادی شما نباید با اسم های مخالف یا قوانین کشورهای دیگر در تضاد باشد.

موفقیت در ثبت نشان تجاری به چند عامل بستگی دارد
موفقیت در ثبت نشان تجاری به چند عامل بستگی دارد
چگونه یک اسم و نام تجاری غیر تکراری انتخاب کنیم؟

با وجود قوانینی که در قسمت بالا به آن اشاره شد، انتخاب یک نام غیر تکراری برای ثبت برند کار سختی به نظر می رسد. خوشبختانه متقاضی می تواند در این زمینه استعلام بگیرد. استعلام برندهای از پیش تعیین شده به وسیله وب سایت های مربوطه- از جمله همین وب سایت- امکان پذیر می باشد. این وب سایت ها کمک می کنند تا فرد متقاضی بتواند به راحتی برای نشان تجاری خود یک نام غیر تکراری، یونیک و مطابق با قوانین موجود انتخاب کند. اگر گزینه استعلام برند را در موتورهای جستجو سرچ کنید، فهرست کاملی از نشان ها و برندهای تجاری که از پیش ثبت شده اند، در برابر نگاهتان قرار خواهند گرفت. برای این کار باید اطلاعات کامل خود را در صفحه مورد نظر ثبت کنید. با این شیوه به راحتی و با سرعت قابل قبولی می توانید از نام های ثبت شده آگاه شوید.

طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد.
مقالات مرتبط

آشنایی با فرآیند ثبت شرکت

ثبت شرکت چیست؟ ثبت شرکت اولین گامی است که کمپانی‌ها برای سازماندهی کسب…

۲۸ اسفند ۱۴۰۲

راهنمای ثبت شرکت دانش‌ بنیان

در دنیای امروز، تأسیس شرکت‌های دانش‌بنیان به یکی از مهم‌ترین عوامل توسعه…

۱۹ آبان ۱۴۰۲

دیدگاهتان را بنویسید